Látásvizsgálat kontaktlencse illesztéséhez

Kontaktlencse vizsgálat és illesztés

Ha már kontaktlencsét viselsz, de gyengének vagy kényelmetlennek érzed azt, gyere el hozzánk, hogy megtaláljuk a számodra tökéletes kontaktlencsét.

Még csak játszol a kontaktlencse gondolatával, de úgy érzed, ez lenne számodra a megfelelő választás? Olvasd el kontaktlencse összefoglalónkat, és ha úgy gondolod, nem jelent gondot ezen szabályok betartása, azonnal kezdhetünk is.

Esetleg korábban rossz tapasztalataid voltak a kontaktlencsével? Ne mondj le róla! Látogass el hozzánk, és beszélgessünk arról, mit és hogyan éreztél, éltél meg ezzel kapcsolatban. Ha esélyt látunk arra, hogy alkalmas vagy a kontaktlencse viselésére, el is kezdhetjük a vizsgálatot.

Hogyan készülj a kontaktlencse vizsgálatra?

 • Ha már most is kontaktlencsét viselsz, a vizsgálatot megelőző napokban már ne viseld azt. A lencsék lenyomatot hagynak a szaruhártyádon, ami pontatlanná teheti a vizsgálat eredményét. A legbiztosabb, ha a vizsgálatot megelőző 5 napot már kontaktlencse nélkül töltöd.
 • Hozd magaddal korábbi kontaktlencséd dobozát vagy bármilyen papírt arról, ez fontos támpont lehet az új lencséid kiválasztásánál.
 • A vizsgálat napján kerüld a sminkelést, mert nagyban megnehezítheti a próba kontaktlencsék illesztését.
 • A legjobb, ha kipihenten érkezel hozzánk, ilyenkor Te magad is határozottabb válaszokat tudsz majd adni a vizsgálat során a látásélességeddel kapcsolatban. Egy átdolgozott, monitor előtt töltött nap után ez sokkal nehezebb lenne.

Hogyan történik a kontaktlencse vizsgálat?

 1. Első alkalommal megbeszéljük, hogy pontosan mi az elképzelésed a kontaktlencséről, hogyan szeretnéd viselni, milyen körülmények között. Elmondod majd nekünk, mik az elvárásaid a leendő lencséddel kapcsolatban, milyen helyzetekben és körülmények között szeretnéd azt használni.
 2. Megbeszéljük azt is, hogy hogyan lehetsz panaszmentes kontaktlencse viselő, esetleg milyen limitációi lesznek a kontaktlencsének, milyen helyzetekben nem tudod majd viselni azt.
 3. Ezután egy nagyon alapos és pontos látásvizsgálat következik, amivel megállapítjuk a tökéletes éles látásodhoz szükséges dioptriát. Ennek értéke eltérhet a szemüvegedben és a kontaktlencsédben. Ez teljesen normális, függ a dioptria erősségétől és a cilinderes értékektől is.
 4. Ha már pontosan tudjuk, milyen erős korrekcióra van szükséged, meg kell vizsgálnunk szaruhártyád és könnyfilmed tulajdonságait is. Ezen adatok alapján már konkrétan tudjuk, melyek lehetnek azok a típusú kontaktlencsék, amik megfelelőek lehetnek számodra a megbeszélt elvárásaidnak megfelelően.
 5. Helyben több mint 400 féle próba kontaktlencsét tartunk. Az esetek jelentős többségében ez azonnali próbalencse lehetőséget biztosít.

És máshol ezzel véget is érne a kontaktlencse-illesztés, de…

 • Ha az elérhető próba kontaktlencsék között mégsem találunk olyat, ami a Te egyedi (és csak Rád jellemző) adataid alapján megfelelő lenne;
 • vagy a helyben elérhető lencsék illeszkedése valamiért nem kielégítő;
 • Úgy azonnal megrendeljük azokat a típusú és paraméterezésű lencséket, amik jobb illeszkedést fognak garantálni.
 • A tökéletes kontaktlencséddel nem elég csak élesen látnod. Kényelmesnek és jól illeszkedőnek is kell lennie. Ezt pedig kontrollvizsgálattal tudjuk ellenőrizni.

Így tehát nálunk a kontaktlencse vizsgálat nem az első próba kontaktlencséig szól, hanem egészen addig, amíg meg nem találjuk a számodra tökéletesen megfelelő lencséket.

Még akkor is, ha ez több alkalomat jelent, és újból kell kontrollálnunk kontaktlencséid illeszkedését.

Mert így tudjuk Neked biztosítani az önfeledt és kompromisszumok nélküli kontaktlencse viselést.

Bejelentkeznél hozzánk kontaktlencse vizsgálatra? Hívj minket vagy írj nekünk!

Kérek egy időpontot!